INTRODUCTIE UPCYCLE NAAI WORKSHOP VOOR BEGINNERS IN ZEEWOLDE

  • 16 en 30 juli | 10:00 – 13:30 | Upcycled XL strandtas 
  • Er is plek voor maximaal 8 kinderen.
  • Bij minimaal 6 kinderen gaat de workshop door.
  • Prijs workshop: €15,00
  • Er is plek voor maximaal 8 kinderen.
  • Bij minimaal 6 kinderen gaat de workshop door.

 

Adres: De KunstKamer, Gelderse weg 22, 3891 AB Zeewolde

 

Deze workshops voor beginners worden mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsproject Duurzaam Design in Zeewolde.

** Mocht de cursus of workshop VOL zitten en wil je op de wachtlijst? Stuur ons een MAIL. Mocht er een plekje vrij komen of andere lessen komen laten wij dat weten.

Cursussen:

Upcycle Atelier

UPCYCLE ATELIER

Er is zo veel dat we kunnen doen met kleding die we niet meer dragen. Van een spijkerbroek een tas maken en van een t-shirt een gymtas? Dat kan allemaal! Deze cursus is niet alleen maar leuk, maar ook goed voor o.a. de ontwikkeling van de verbeeldingskracht en creativiteit. Aan het einde van de cursus heb je een collectie van verschillende unieke ontwerpen die we op de fotoshootdag voor je vastleggen voor je eigen portfolio.

SEWING STUDIO

SEWING STUDIO

Altijd al je eigen rok, broek of jurk naaien willen naaien? Dat is cool! Maar hoe doe je dat? Wat heb je allemaal nodig? En vooral hoe ga je veilig om met een naaimachine? Dit leer je allemaal tijdens deze cursus. In elke les leer je een (nieuwe) basis naaitechniek en daarna ga je hiermee oefenen met de lesopdracht. We sluiten de cursus af met een gave modeshow/fotoshoot waar iedereen zijn/haar collectie kan presenteren.

BAGCYCLE

BAGCYCLE

Leuke unieke handgemaakte tassen maken van 'pre-loved' kleding? Dat is precies wat je gaat maken tijdens deze cursus. Je leert de bijzondere details van kledingstukken herkennen en daarmee nieuwe ontwerpen van maken. Deze cursus is voor de échte tassen liefhebbers. We starten met basiskennis, ontwerpen en naaien deze tassen. Met je collectie boek van tekeningen en foto's rond je deze cursus af.

Dit kan je verwachten

Tijdens de maandelijkse Creative Fashion ON TOUR! workshops kunnen creatieve modebewuste kinderen
(10 -14 jaar) elke keer weer een nieuw naai- of upcycle product maken.
 
De deelnemers leren een reeks waardevolle vaardigheden en technieken, waarmee ze hun ideeën om kunnen zetten in mooie unieke kledingstukken en modeaccessoires.
 
De workshop duurt 2 uurtjes. Materialen, naaigerei en stoffen zijn inbegrepen. Wij zorgen voor voldoende naaimachines. Daarnaast krijg je na de workshop de digitale tutorial zodat je het product thuis ook weer kan maken.
 
Limonade & lekkers staan klaar!

Zij waren je voor

Ben je klaar voor een geweldige ervaring? 

Ontvang Maandelijks Gratis DIY Creative KIDS Ebook

Meld je aan voor onze nieuwsbrief DIY Creative Kids en ontvang elke maand een gratis DIY ebook boordevol inspirerende upcycle- en naaiprojecten.

Leer nieuwe vaardigheden, ontdek creatieve ideeën en maak prachtige creaties met stapsgewijze instructies, afbeeldingen en video’s.

Het is meer dan alleen een workshop

Het is dé plek waar inspiratie, creativiteit en eigenheid samenkomen!

Alle voordelen op een rij

Een Creative Fashion On Tour Workshop is niet zomaar een workshop het is dé plek waar inspiratie, creativiteit en eigenheid samenkomen!

Dit is wat je krijgt

BASIS NAAITECHINIEKEN

Je hebt toegang tot de gratis cursus: "Hoe werkt een naaimachine"

LEER HIER DE BASIS

elke maand een nieuw techniek die je kan gebruiken bij je volgende project.

STAP VOOR STAP

Simpele haalbare stapjes voor zowel beginners als gevorderden

KIJK WAT ER MOGELIJK IS

mee in de instructie handouts tijdens de workshop zodat je op je eigen tempo kan werken.

EEN NAAIMACHINE

Je maakt gebruik van een van onze naaimachines

LEER ALLES OVER NAAIEN

binnen één workshop met vertrouwen te naaien op één van onze naaimachines.

MATERIALEN

Alle benodigde (naai)materialen zijn beschikbaar

GEBRUIK VAN DE MATERIALEN

Probeer alle verschillende soorten materialen en stoffen uit.

LEKKERS

Een lekker drankje en wat lekkers maakt de gezelligheid compleet

GENIET VAN DE PAUZE

Van limonade en iets lekkers tijdens de workshop.

INSTRUCTIE VIDEO'S

Online video cursus waar je thuis stap voor stap het project zelf kan doen

BEKIJK ALLES TERUG

Bekijk de uitleg video's in je eigen tijd terug. Wanneer je dit uitkomt!

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag aan ons? Mogelijk is het antwoord hier te vinden.

Elke naai- en upcycle workshop leer je nieuwe technieken en ga je naar huis met een uniek kledingstuk of accessoire. 

Voor iedereen die iets unieks wil hebben, wilt leren hoe die het moet maken, geïnspireerd wilt worden en geniet van het maken van unieke dingen. Kort om: voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Er zijn workshops en cursussen voor kinderen tussen 8 en 14 jaar en voor volwassenen.

Wij komen graag naar jullie toe. Kijk op de website of er een workshop bij jou in de buurt is. Zo niet laat ons weten dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden om een introductie workshop te organiseren bij een buurthuis, klaslokaal of zaal bij jou in de buurt. 

Ja en nee. De voorbeelden zijn ter inspiratie. Tijdens de workshop ga je oefenen met een aantal technieken, maar omdat er verschillende materialen ter beschikking zijn maakt iedere deelnemer iets unieks. 

Bij de workshops van Creative Fashion On Tour zijn naaimachines, scharen, garen, etc beschikbaar. Ook de benodigde stoffen en fournituren zijn inclusief.

Mocht je toch je eigen materialen meenemen dan mag dat. We overleggen even of alles geschikt is voor het desbetreffende project. 

Ja. Voor een workshop betaal je een bedrag. Deze is inclusief (naai)materialen, stoffen, fournituren, instructie video en iets lekkers te drinken en eten. 

Jazeker! Kom je elke maand naar een workshop of wil je ook op andere locaties mee willen doen? Dan kan je een stippenkaart kopen. 5x kaartjes voor 65,-  en heb je 10,00 korting. 5x kaartjes voor volwassenen: 75,- met 12,50 korting. Laat bij je aanmelding weten of je gebruik wilt maken van deze optie? Of mail naar connect@creativefashionacademy.com

Jazeker! De kaartjes zijn te gebruiken bij een andere workshop op de zelfde lokatie of een andere. Stuur een mail naar connect@creativefashionacademy.com als je wilt ruilen.

Hoewel wij het ook leuk vinden om even op vakantie te gaan vinden wij het geweldig om elke zomervakantie een week op kamp te zijn. In 2022 organiseerden wij een 4-daagse Kids Fashion Camp in Eindhoven.  Abonneer op onze nieuwsbrief of houdt onze social media pagina’s in de gaten om te weten in welke stad de Kids Fashion Camp in 2023 plaats zal vinden. 

Veiligheid nemen we zeer serieus. Hoewel ongelukken zelden voorkomen vinden wij het belangrijk dat iedereen weet hoe de naaimachine werkt, wat we wel en niet doen ermee. Zo houden we ons aan de voorzorgsmaatregelen.

Wij vragen iedere deelnemer om deze goed door te nemen vóór de workshop. Daarnaast ontvangt iedereen toegang tot onze cursus: ”Hoe werkt een naaimachine”.

Verder blijft het een eigen verantwoordelijkheid en risico van de deelnemers.

De Creative Fashion On Tour workshops gaan door tenzij er minder dan drie aanmeldingen zijn, dan nemen we contact op met degene die zich hebben aangemeld. Samen kijken we naar een oplossing.

Het is meer dan alleen een workshop

Reserveer je spot voor een creatieve en leuke ervaring!

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?

51%